Wie zijn wij?

ONS VERHAAL

Ruben, Ezra en Raoul zijn de drie oprichters van Balafel Company. Drie vrienden met één doel, de wereld, om te beginnen Nederland, kennis te laten maken met een heerlijke vegan delicatesse. Gedrieën ontwikkelden zij Balafel op basis van kikkererwten en geïnspireerd door de Hollandse bitterbal. Krokant van buiten en smeuïg van binnen. Balafel was geboren, de perfecte pittige vegan snack.

 

VAN BUREAUSTOEL NAAR PRODUCTIEKEUKEN

Alle drie hebben we de stap gemaakt van een veilige kantooromgeving naar de opwindende horecawereld.

Ruben is econoom en heeft ruime ervaring als (senior) marketeer in de voedingsmiddelenindustrie. ook heeft hij de Nederlandse kroketten en bitterballen in Brazilië geïntroduceerd.

Ezra werkte als toezichthouder op de EOE Optiebeurs en daarna vele jaren als ondernemer in de tijdschriftenbranche voordat hij zijn hart aan de horeca verloor.

Raoul was lange tijd actief als bedrijfsjurist bij verschillende mediabedrijven. Ook hij volgde zijn hart en startte samen met zwager Ezra horecabedrijf Maslow in Amsterdam.

Met onze kennis van de foodservice en ervaring in de horecahebben we gebundeld en met een gezamenlijke passie voor lekker eten (en borrelen) ontwikkelden we Balafel. De Mediterrane delicatesse met een Dutch Touch!

 

SMAAKVOL EN VEGAN

Maanden hebben wij in de keuken van Maslow op het Amsterdamse Science Park doorgebracht tot we de juiste Balafel-receptuur te pakken hadden. Hoog op smaak en met de juiste structuur. Balafel met een bite wilden we.

Have no product in the cart!
0